Lehdistötiedote julkaisuvapaa 23.11.2020

Teräsjaakko Oy jatkaa Okkosen suvun hallussa

Teräsjaakko Oy on vuonna 1974 perustettu helsinkiläinen konepajayritys, joka työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä. Yhtiö tuottaa keskiraskaita teräsrakenteita suurille ja keskisuurille toimiville rakennusliikkeille. Tällä hetkellä yhtiö käsittelee vuosittain 500 tonnia perusteräksiä ja 100 tonnia erilaisia ruostumattomia teräksiä. Viimeisten kolmen vuoden aikana yhtiö on jatkuvasti parantanut tulostaan. Tämän vuoden liikevaihdoksi ennustetaan 2,1 miljoonaa euroa. 

Yhtiön perustajan, Jaakko Okkosen kuolinpesä on myynyt yhtiön koko osakekannan 28.10.2020 päätetyllä yrityskaupalla Jaakko Okkosen kahdelle perilliselle, Toni Okkoselle ja Anne Heikkiselle. Okkosen suku harjoittaa näin ollen konepajatoimintaa jo kolmannessa polvessa.

Uudet omistajat ovat toimineet Timo Nurmilaukkaan johtamassa Teräsjaakko Oy:n hallituksessa jo lähes viiden vuoden ajan, joten yrityskauppa ei tuo suuria muutoksia yrityksen toimintaan ja päätöksentekoon. Myös Teräsjaakko Oy:n nykyinen operatiivinen johtaja Petteri Oikarinen sekä muu henkilöstö jatkaa tehtävissään.

Yhtiön saadessa jälleen kasvolliset omistajat, se aloittaa määrätietoisen uudistamis- ja kehittämisohjelman. “On hienoa jatkaa vahvaa teräsrakennustoimintaa jo kolmannessa polvessa”, Okkonen toteaa.

Kuva: Tiina Somerpuro
Kuva: Tiina Somerpuro

Lisätietoja

Toni Okkonen
+358 405 118 628

Petteri Oikarinen
 +358 40 905 1502