Corten-teräkset ovat säänkestäviä ja kauniin ruosteen värisiä

Corten-teräkset ovat säänkestäviä ja kauniin ruosteen värisiä. Corten-teräs saa kauniin patinoituneen ruostepinnan, joka suojaa terästä korroosiolta. Se on arkkitehtien ja rakentajien suosiossa säänkestävyyden sekä huoltovapauden vuoksi. Corten-teräksestä saa helposti rakennettua näyttäviä pintoja, jotka kestävät vuosikymmeniä ja vaativat vain vähän huoltoa.

Säänkestävän corten-teräksen pinnalle muodostuu ulkoilmassa oksidikerros, joka estää korroosiota pääsemästä teräksen pintakerrosta syvemmälle. Hapettunut pintakerros muodostuu noin viiden vuoden aikana tiiviiksi ruosteenväriseksi patinakerrokseksi, jonka lopullinen väri riippuu säästä ja ilmastosta sekä ilman rikkipitoisuudesta.

Corten-terästä käytetään yleisesti esimerkiksi rakennusten julkisivuissa, silloissa sekä piha- ja viherrakentamisessa, jossa mm. ruosteiset kukkaruukut, grillit ja katokset tuovat näyttävyyttä ja erottuvat kauniisti kasvillisuuden seasta. Tavallisesta teräksestä poiketen ruostepintainen teräs on mattapintaista ja se ei ole yhtä heijastavaa kuin useat muut metallit. Sen omaleimainen, pronssinsävyinen pinta muuttuu ajan myötä käyttökohteen sää- ja ilmasto-olosuhteiden vaikutuksesta. Tämä luontainen patinoituminen tekee jokaisesta projektista ainutlaatuisen.

 

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita 09 350 5230